Twentsche Krentenwegge

De Twentsche Krentenwegge van Bakkerij Brunninkhuis …
een begrip in Twente en ver daarbuiten.

Enkel een zeer vakbekwame bakker kan een echte goede Twentse Krentenwegge bakken. Het gaat daarbij om de juiste afweging van ingrediënten en een speciaal bakproces.

wegge2

Vooral in Twente en omstreken is de Krentenwegge bekend. Van oudsher behoord het geven van een Krentenwegge bij de geboorte van een kind tot de traditie in het oosten van Nederland. Ook tegenwoordig is de typische smaak van de Krentenwegge nog geliefd bij vele mensen.

Een krentenwegge is gevuld met krenten en speciale kruiden en specerijen die de typische smaak naar voren laten komen. In vergelijking tot een normaal krentenbrood is een krentenwegge gevuld met meer krenten, waardoor de smaak voller en smeuïger wordt. Een goede Twentse Krentenwegge is gemaakt van de hoogste kwaliteit ingrediënten.

Kroamschudden

De Twentse Krentenwegge staat symbool voor Twente.
Bij de koffie is het een ware tractatie.
Een echte Twentse Geboorte Krentenwegge werd en wordt vaak aangeboden aan jonge ouders in de buurt. Het is een typisch cadeau bij het kraambezoek, ook wel ‘kroamschudden’ genaamd. Ook de buren (of ‘noabers’) geven aan de kersverse ouders nog graag een Krentewegge.

Een origineel streekproduct kado geven met uw logo erop?

Bij ons kan het.

Leuk voor een verjaardag, geboorte of bij het behalen van een diploma of rijbewijs.
Informeer naar de vele mogelijkheden, bel of kom even langs in de winkel.

Bestel hier online uw Twentsche Krentenwegge

 

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoon (niet verplicht)

  Onderwerp

  Uw bestelling

  Lattrop-Breklenkamp