Actueel

Posts

 • Bruidstaart op de Kuiperberg

  Published on 20 augustus 2016

  Wij ontvingen onderstaande foto en reactie.
  En daar zijn we trots op.

  Hallo Frank,
  Bedankt voor de felicitaties en voor de overheerlijke en geweldig mooie bruidstaart!!
  Helemaal tevreden en het detail van onze trouwkaarten erop was ook super.

 • NIEUW ! Jongkindbrood

  Published on 10 oktober 2015

  Jongkind staat niet direct bekend als een Nederlandse landschapschilder, hoewel hij in het Overijsselse Lattrop werd geboren en opgroeide in Maassluis.

  In 1846 ging hij als 26-jarige naar Frankrijk waar zijn talent tot volle ontplooiing kwam. Hij was een leerling van landschapschilder Andreas Schelfhout. Voor Jongkinds Nederlandse landschappen en ijsgezichten bestond in het buitenland grote belangstelling. De schilder wist het mistige grijzige licht van zijn vaderland te mengen met het heldere licht van Frankrijk.

  Een monument ter ere van deze in Lattrop geboren schilder staat
  op de hoek Breemorsweg -Frensdorferweg.

  Wij hebben ter ere van  deze in Lattrop geboren schilder het Jongkindbrood gemaakt.

  Het is een broodje,  gemaakt van meel van de Lattropse molen, gevuld met rozijnen, hazelnoten en suikernibs.

  Lekker bij het ontbijt of bij het kopje Koffie
  Ook leuk om weg te geven als streekproduct.

 • Speltoogst

  Published on 9 oktober 2015

  Spelt van Twentse bodem voor Twentse bakkers.

  Lokatie : Het Springendal.
  (foto’s : Annette Brunninkhuis-Weersink)

 • Nieuw ! – Shiitake Stokbrood

  Published on 25 april 2015

  De shitake paddenstoel wordt al eeuwen lang In China en Japan gebruikt wegens haar geneeskundige werking.

  shitakeDe shiitake bevat vitamine B1,B2,B12 en C. Een goede vleesvervanger omdat de paddenstoel is immers heel eiwitrijk is. Shiitake zijn zeer geschikt voor een gezond en vetarm eetpatroon .Ze bevatten vrijwel geen calorieën en geen vetten.

  De shiitake werkt bloedzuiverend, bloeddruk en cholesterol verlagend .De shiitake paddenstoel heeft een positieve werking op het voorkomen van ziekten die veroorzaakt worden door cholesterol. Een paar voorbeelden hiervan zijn o.a. hoge bloeddruk, suikerziekten en galstenen.

  shitake stokbrood

  Bakkerij Brunninkhuis is met deze shiitake aan de slag gegaan en heeft na enkele proefbaksels en heel lekker stokbrood ontwikkeld. Deze is zeer goed te gebruiken bij het hoofdgerecht als vervanger van het gewone stokbrood.

  Bakkerij Bmasselinkrunninkhuis betrekt haar grondstoffen bij voorkeur uit de omgeving.  De door haar gebruikte shitake  is afkomstig uit de noaberschop van Shiitake kwekerij Masselink uit Tilligte.

 • Producten met een Lattrop’s tintje.

  Published on 16 december 2014

  Vandaag hebben we kerstpakketten mogen leveren gevuld met een speltkerststol, speltmuffins,speltkoekjes en speltpannenkoekmeel. Het spelt is verbouwd op grond ven Erfgoed Bossem .

  Afgelopen weken gemalen in de Oortmanmolen van Lattrop en nu zijn er deze producten door Bakkerij Brunninkhuis van gebakken. Tevens is er speltbrood te verkrijgen in onze winkels en U kunt het inmiddels ook proeven bij Landgoed de Holtweijde en Erfgoed Bossem waar het geserveerd wordt tijdens het diner.

 • Opening Erfgoed Bossem

  Published on 26 september 2014

  spelt bossem

  Corné de Regt van De Rode Wangen en Marcel Vlek van Hotel De Holtweijde bieden  een speltbrood van Bakkerij Brunninkhuis aan bij de opening van Erfgoed Bossem.

 • Uit de Tubantia

  Published on 1 januari 2014

  Het liefst hadden Frank en Miranda Brunninkhuis vandaag al de deuren geopend van hun vernieuwde bakkerij annex supermarkt. Dat bleek simpelweg niet haalbaar. Maar het ondernemende echtpaar maakt deze dagen (nog meer) overuren om ervoor te zorgen dat de inwoners van Lattrop voor hun eerste levensbehoeften in het dorp zelf terecht kunnen. Vleeswaren, dagverse melk en frikandellen, vanaf woensdag 8 januari is het allemaal verkrijgbaar bij de warme bakker aan de Dorpsstraat.

  bakkersuper
  Dankzij bakker Frank Brunninkhuis hoeven de inwoners van Lattrop voor hun kleine boodschap binnenkort het dorp niet meer uit. Ze vullen daarmee het gat dat ontstond na de sluiting van de Troefmarkt.

Lattrop-Breklenkamp